Hogyan működik

Kedves romániai Nyelvtanulók!

Ha úgy döntenek, hogy a Pro Learning program segítségével tanulnak nyelvet, a következőket kell tenniük:

1. Regisztráljon a http://www.prolearning.ro/account/ oldalon!

2. A regisztráció visszaigazolásaként kap majd egy e-mailt.

3. Töltse le a szintfelmérő tesztet a Pro Learning oldalról és küldje vissza a program ügyintézőjének a study@prolearning.ro címre!

4. Ezek után értesítik Önt, hogy melyik szintre lépjen be.

5. Kijelölnek az Ön számára egy oktatót és elküldik az elérhetőségeit.

6. Be kell fizetnie a szintenkénti 30 Euro regisztrációs díjat. A szakmai magyar és román nyelvű csomag 10 Euroba kerül és B1 szinten tanulók számára alkalmas.

Bank, számlaszám: 

RO11BRMA0999100050553874

Banca Romaneasca

7. Ezek után elkezdheti a tanulást! A Pro Learning egy non-profit oktatóprogram. Az Ön regisztrációs díja az oktatók díjazását, a web portál fenntartásának és frissítésének költségeit, valamint a program reklámozásának költségeit fedezi.

 

A ProLearning a következőket nyújtja Önnek:
 
Egy háromnyelvű on-line csomagot, amelyben minden szint, a választott nyelvtől függően, 10 vagy 12 témakört tartalmaz. Az angol és a magyar nyelvű oktatócsomagok 12, míg a román  10 témára van osztva. A témákat a megadott sorrendben kell elsajátítania,  ezért kérjük, ne hagyjon ki leckéket! A gyakorlatokat felhasználóbarát-módon készítettük,  szánjon rájuk elegendő időt és legyen türelmes! Ha bármilyen nehézsége támad a program felhasználása közben, kérjük, értesítse a program ügyintézőjét az study@prolearning.ro címen. A megoldásra váró feladattípusok az ismeretek mérésének módszerében különböznek: párosítás, igaz-hamis választás, feleletválasztós teszt és lyukas szöveg kiegészítése. A készségfejlesztő feladatok között többnyire olvasott, illetve hallott szövegértési és szókincsfejlesztő feladatok szerepelnek, de vannak nyelvtani és a beszédkészség-fejlesztő gyakorlatok is.
 
Beszédkészség fejlesztés
 
Minden lecke tartalmaz beszédkészség fejlesztő részt. Általában ez az utolsó feladat. Itt kérdésekre kell válaszolni, vagy leírni egy képet, esetleg bemutatni egy diagramot. Beszédkészséget az oktatóval skype-on történő beszélgetés során lehet fejleszteni. A szintzáró vizsgának is van szóbeli része, amely valamennyi beszédkészség-gyakorlatot érint. 
 
Skype beszélgetések az oktatóval
 
Minden szintnek (esetenként a vizsgának is) van egy skype-rendszerű szóbeli kommunikációs része. A vizsgára jelentkezés alkalmával kérjük jelezni, hogy a Skype-alapú kommunikációra a napnak melyik időszaka, (délelőtt vagy délután) alkalmas az Ön számára. Így az oktató időben meg tudja tervezni a szóbeli vizsga időbeosztását.
 
Tesztek
 
Az egyes leckék tesztjeit autódidakta módonÖnök javítják. A záróvizsga tesztjeit azonban a vizsgáztató tanár javítja és annak eredményéről informálja a vizsgázót. Az írásbeli záróvizsga-tesztekhez való hozzáférés feltétele a feliratkozás, bejelentkezés, valamint a teljesített szóbeli rész. 
 
A záróvizsga szóbeli és írásbeli részeinek aránya: 30% illetve 70 %.  
 
A vizsgarészek teljesítményminimuma 40%. Sikeres vizsgához legalább 65%-os összteljesítményt kell elérni az alábbi értékeklési rendszer szerint:
65-70% megfelelt
71-79 % közepes
80-89% jó 
90-94% nagyon jó
95-100% kiváló
 
Időkeretek:
 
Egy nyelvi szint teljesítésének nincsenek időkorlátai. A tananyag készítői szerint teljesíthető - és javasolt is teljesíteni - 3 hónap alatt. Évente 4 vizsgaidőszak lesz, következésképpen csak 3 havonta teljesíthető egy-egy szint.
 
A Skype-alapú konzultáció és vizsgaidőszak beosztásait időben megküldjük. Az oktató elérhetőségét és a Skype-konzultáció időpontjait a regisztrációt követő első hónapban közöljük Önökkel.
 
Ha még  nincs Skype címe, a nyelvtanulás megkezdése után kérjük létrehozni egyet és minél hamarabb megosztani azt az oktatójával. 
Örömteli tanulást kívánunk a Pro Learning segítségével!