Aparitii in presa

Proiectul isi propune consolidarea relatiilor in zona de frontiera romano-ungara

Asociatia non-profit Consult Scolari din Satu Mare in parteneriat cu Universitatea din Nyregyhaza-Ungaria implementeaza in perioada noiembrie 2010 - octombrie 2011 proiectul "ProLearning;Posibilitati de invatare pentru toti".

Proiectul isi propune consolidarea mediului social si economic in zona de frontiera romano-ungara printr-un sistem educational care furnizeaza oportunitati egale de invatare. Programul finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este in valoare de 197.000 euro din care 98% bani nerambursabili, co-finantat de cele doua tari participante in program.


Proiectul ProLearning isi propune dezvoltarea in comun a unui program de invatare electronica (e-learning) a trei limbi; engleza specifica pentru domeniile turism, economie, afaceri si tehnica auto, engleza, maghiara si romana generala, maghiara si romana in scopuri specifice. Tot prin proiect se va crea un portal interactiv in 3 limbi ce va fi folosit pentru programele de invatare online, asigurand accesul utilizatorilor inregistrati la materialele didactice postate.


Grupul tinta vizat are beneficiari directi in numar de 10 participanti la trainingul de limba maghiara generala, 10 participanti la traningul de limba romana generala, 20 de participanti la engleza general si 10 la engleza in scopuri specifice. Pentru testarea materialului si a infrastructurii de e-learning vor fi selectati participanti din grupe sociale dezavantajate; someri, persoane cu dizabilitati, din zone rurale sau aflate in concediu de maternitate.


E-learningul este un domeniu destul de nou iar Asociatia Consult Scolari putem spune ca este prima care va implementa acest sistem in judetul nostru. De altfel tot proiectul Pro-Learning este unul inovativ si va consta in implementarea unui sistem de invatamant electronic, cursuri on-line de invatare a unor limbi straine.


Asociatia Consult Scolari s-a infiintat in anul 2005 si are deja o bogata experienta in pregatirea si dezvoltarea personala a intreprinzatorilor si oamenilor de afaceri din domenii diferite. Asociatia mai are in prezent in derulare alte doua proiecte care se adreseaza perfectionarii continue a adultilor din zona transfrontaliera.

Sursa: Informatia Zilei